AFI Ploieşti Basketball a câştigat Cupa Transilvania la baby-baschet

Echipa de baby-baschet AFI Ploieşti Basketball a reuşit o performanţă extraordinară, în această săptămână, la Tg. Mureş, reuşind să câştige Cupa Transilvania, cel mai important turneu amical al iernii.

Formaţia pregătită de Elena Stan a cunoscut un parcurs impecabil în faza grupelor şi în rundele eliminatorii, victoriile clare înregistrate de-a lungul celor patru zile de întreceri nelăsând loc de alte comentarii.

După 46-11, în penultimul act, împotriva celor de la U-BT 1 Cluj-Napoca, micuţii baschetbalişti ploieşteni s-au impus cu 32-23, în marea finală, în compania celor de la ACS Dan Dacian 1 Bucureşti. Şi echipa secundă a clubului nostru, aflată la prima participare la o astfel de competiţie, a avut o prestaţie onorabilă, încheind pe locul 7 pe tabloul de baby-baschet.

16587370_1374568502582834_1344721466061468174_o

Cupa Transilvaniei vine la Ploiesti!

„Sunt foarte mulțumită de evoluția băieților. Chiar dacă am avut câteva emoții în ultimele minute ale finalei, asta şi pe fondul eliminării, încă din debutul sfertului 3, a celui mai bun marcator al nostru, Codruţ Dinu, ne-am descurcat foarte bine şi ne-am adjudecat pe merit trofeul. Am demonstrat că nu stăm într-un singur jucător, iar puterea noastră o reprezintă forţa grupului, a acestui colectiv minunat. Cu excepţia finalei, în toate celelalte partide am rulat întreg lotul, adversarii întâlniţi şi maniera în care au decurs jocurile permiţându-mi să fac acest lucru. Sunt mulţumită şi de echipa secundă aflată pe tabloul de baby-baschet, care, la prima participare în actuala formulă, a încheiat pe locul 7 după un meci de clasament cu a doua formaţie a celor de la Dan Dacian, scor 20-17. Pot spune, aşadar, că toţi copiii au răspuns aşteptărilor şi au făcut un turneu foarte bun” - Elena Stan.

Rezultatele înregistrate de AFI Ploieşti Basketball la Tg. Mureş:

Faza grupelor: 55-4 vs BC Slam, 34-2 vs Laguna, 87-8 vs Lucky Dragons, 52-7 vs Dan Dacian 2 Bucureşti.

Semifinale: 46-11 vs U-BT 1 Cluj-Napoca.

Finală: 32-23 vs Dan Dacian 1 Bucureşti.

Lotul formaţiei de baby-baschet AFI Ploieşti Basketball: David Raşoga, Octavian Ion, Codruţ Dinu, Mihnea Stoica, Andrei Marin, Rareş Movileanu, Luca Ionescu, David Zidaru, Tudor Neagu, Federico Diaconescu, Alexio Ioniţă, Patrick Dinu. Antrenor: Elena Stan.

Comments are closed.