Despre noi

Ploiești Basketball – mai mult decât o școală de baschet

Cine suntem?

Am făcut primii paşi în comunitatea baschetbalistică din Ploieşti în anul 2011. Am început lucrul efectiv cu doar câteva echipe de baby-baschet, după care, în timp, am crescut constant numărul sportivilor din cadrul clubului, prin noi selecţii care şi-au atins scopul propus. Avem în acest moment grupe pentru copii şi juniori cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani, atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, un staff puternic, cu antrenori specializaţi şi condiţii excelente de antrenament.

Rezultatele notabile

Am bifat deja rezultate frumoase pe plan naţional, între care amintim titlul de campioni naţionali la baby-baschet, în 2014, obţinut de către o generaţie care, în prezent, se regăseşte printre cele mai bune echipe din ţară la categoria "sub 13 ani". Am beneficiat, în ultimii trei ani, de o reprezentare puternică la nivelul Ligii Naţionale de baby şi minibaschet.

Misiune

Ne dorim să-i luăm de pe terenul din cartier și să-i aducem în sală. Să le punem la dispoziție antrenori specializați în care avem încredere că-i pot ajuta să joace așa cum doar își imaginează când închid ochii. Să-i integrăm în familia noastră, a campionilor. Să le formăm o mentalitate sănătoasă, să le sădim dorința de a reuși în ceea ce-și propun, să le stârnim ambiția și abilitatea de a se autodepăși în fiecare zi.

Viziune

Moto-ul „mai mult decât baschet, educație prin sport” ne-a ghidat propria activitate către toate înțelesurile sale, regăsind, prin intermediul acestuia, câteva dintre cele mai importante aspecte ale vieții: libertate, energie, sport, muncă și satisfacție.
Astfel, am pus bazele unui mediu în care sportul, în general, și baschetul, în particular, să fie tratate nu doar ca o formă de exercițiu fizic, ci și ca o metodă de educație care să pună accentul pe o dezvoltare independentă și armonioasă a talentelor native.

 

Obiective

1.
PROMOVAREA EXERCIŢIULUI FIZIC ŞI PROMOVAREA PRACTICĂRII BASCHETULUI LA TOATE GRUPELE DE VÂRSTĂ
2.
EDUCAREA PRIN SPORT A TINEREI GENERAŢII, FORMAREA DEPRINDERII DE A PRACTICA EXERCIŢIUL FIZIC REGULAT SUB DIFERITE FORME DE MANIFESTARE ŞI DEPRINDEREA UNUI MOD DE VIAŢĂ ECHILIBRAT.
3.
INCURAJAREA CONŞTIENTIZĂRII VALORII EDUCATIVE A MIŞCĂRII FIZICE DESFĂŞURATE ÎN CADRUL ORGANIZAT, PRIN ORGANIZAREA DE COMPETIŢII ŞI ÎNTÂLNIRI SPORTIVE, CURSURI, SEMINARII
4.
PROMOVAREA UNOR VALORI UMANE PRIN SPORT ASIGURÂND DEZVOLTAREA UNOR CUNOŞTINŢE ŞI COMPETENŢE CARE SĂ PERMITĂ TINERILOR DEZVOLTAREA CAPACITAŢILOR FIZICE, CREŞTEREA TOLERANŢEI LA EFORT, PRECUM ŞI DEZVOLTAREA SPIRITULUI DE ECHIPĂ, A SPIRITULUI DE FAIR-PLAY ŞI A COMPETITIVITĂŢII
5.
DESFĂŞURAREA UNOR ACTIVITĂŢI RECREATIVE PENTRU MEMBRII CLUBULUI ŞI FAMILIILE ACESTORA