Ploieștiul e mândru de voi! Din nou medaliați la Cupa Transilvaniei!

 

Baby-baschet de bronz, jucători de aur

Pentru al doilea an consecutiv, AFI Ploiești Basketball încheie pe podium Cupa Transilvania, disputată la Târgu Mureș. Un motiv de mândri pentru ploieșteni, pentru antrenori și pentru părinți.

Primii pe scena turneului au intrat băieții de la baby-baschet. Echipa antrenată de Elena Stan a câștigat medaliile de bronz pe tabloul campionatului din Transilvania.

Medaliați cu bronz pe tabloul baby-baschet: AFI Ploiesti Bbl 1

VICTORIILE ALOR NOȘTRI

 

AFI Ploiesti Bbl 1 vs Lps Tg Mures 1 32-19
AFI Ploiesti Bbl 1 vs Dan Dacian 1 24-14

Afi Ploiesti Bbl 1 - Baller Bucuresti 38-5

AFI Ploiesti Bbl - Alpha 2 Sibiu 36-11

Finala Mică: AFI Ploiesti Bbl – Alpha Sibiu 42 – 10

 

De subliniat faptul că mulți dintre jucătorii de anul trecut au trecut la categoria minibaschet, de aceea lotul baby-baschet s-a prezentat la Târgu Mureș cu o formula mult schimbată, cu jucători din generația 2008, care s-au confruntat pentru prima oară cu emoțiile unei competiții mari.

Elena Stan, antrenoarea echipei: “După finala mică, le-am zis băieților: Ca de fiecare dată, m-ați făcut mândră de voi!”

Elena a fost mulțumită de atitudinea jucătorilor pe teren, spunând că a observat o evoluție față de cum erau înainte de turneu.

“S-au comportat foarte bine, s-au ridicat la nivelul așteptărilor, am avut și niște probleme medicale, dar oricum am evoluat fata de cum eram înainte de turneu. Suntem nerăbdători să reîncepem antrenamentele și să ne reglăm micile minusuri.”

Și felicitările noastre nu se opresc aici, pentru că mai avem niște eroi de aplaudat, tot la categoria baby-baschet. Ploiești Basketball 2, cea de-a doua echipă a clubului nostru, pregatită de Bianca Barbu, a terminat pe locul 17, după trei victorii de clasament consecutive, cu BC Mures, Gladius 2 Tg. Mureș și Alpha 2 Sibiu. E prima oară când participă la o competiție, iar aproape toți dintre băieți au fost mai mici cu un an decât colegii de întrecere, așa că dacă acum au obținut 3 victorii la rând, vă dați seama ce urmează? Ne pregătim să ridicăm Cupa și știm sigur că așa se va întâmpla, pentru că avem încredere în gașca noastră.

Antrenoarea băieților, Bianca Barbu, s-a declarat mulțumită de parcursul lor, pentru că au câștigat experiență și au putut vedea exact unde se clasează și cât mai au de muncit.

Bianca Barbu:“Cred că toți au înțeles că baschetul înseamnă ECHIPĂ, toți pentru unu și unu pentru toți , că trebuie să muncească pe brânci pentru a-și îndeplini visele. Băieții mei au simțit și gustul victoriei, dar și al înfrângerii, au plâns și au și râs, au avut parte de toată paleta de emoții necesară maturizării unui sportiv, dar mai important, a unui om.”

Echipa AFI Ploiesti Basketball 1, aflata sub indrumarea Elenei Stan, a castigat medaliile de bronz pe tabloul de...

Posted by Ploiesti Basketball on 6 Februarie 2018

COMPONENȚA ECHIPELOR

AFI Ploiești Basketball 1 Ploiești Basketball 2
1. Rașoga David 1. Tănasă Rareș
2. Ion Octavian 2. Popescu Iustin
3. Diaconescu Federico 3. Ivan Matei
4. Dinu Patrick 4. Borcan Vlad
5. Dragomir Mario 5. Petrea Valentin
6. Staicu Tudor 6. Radu Sebastian
7. Ilă Vlad 7. Curelea Mihai
8. Tănase David 8. Marcu Andrei
9. Săfticu Matei 9. Mihalea Teodor
10. Epure Rares 10. Mihalea Tudor
 11. Iba Matei

12. Petrescu Mihnea

11. Udrea Rareș

DAB-ul campionilor la baby-baschet / AFI Ploiesti Bbl 1

Gașca / Ploiesti Basketball 2 / Baby-baschet

Speranțe de ARGINT pentru viitor

 Povestea cu medalii și aplauze în prim-plan a continuat și la categoria minibaschet. AFI Ploiești Basketball 1, antrenată de Elena Stan și Bianca Barbu, a avut un parcurs pozitiv, înregistrând victorii în fața echipelor Alpha Sibiu, Sopron Sportiskola, Laguna 2, BC Mureș, CN Aurel Vlaicu și Îngerii Băniei.

Despre meciul cu Sopron Sportiskola, antrenoarea Elena Stan spune că a fost unul intens, întâlnind o echipă foarte bună, dar căreia băieții noștri i-au făcut față arătând dăruire maximă pe teren.

Declarația Elenei Stan: “Singura noastră șansă în meciul cu Sopron a fost să dăm tot ce avem mai bun, să alergăm pe contraatac și să ne luptăm pentru fiecare minge. A mers. Asta a fost cheia succesului!”

Finala am jucat-o împotriva celor de la U-Mobitelco Cluj Napoca. Am pierdut-o, desi băieții au luptat admirabil. Și cu acest lucru rămânem după parcursul bun din competiție, cu experiență și încredere pentru turneele viitoare. Și cu medalia de argint, normal. O mândrie pentru Ploiești!

Avem băieți de argint! AFI Ploiești Bbl 1 a cucerit medalia de argint la Cupa Transilvania! Am pierdut finala cu...

Posted by Ploiesti Basketball on 10 Februarie 2018

Ploiești Basketball 2 a avut meciuri dificile cu Dan Dacian 2 și BC Mureș, diferența de 1 an față de adversarii lor fiind vizibilă pe teren. Și următoarele două meciuri au fost grele pentru băieții antrenați de Elena Stan și Bianca Barbu, astfel că nu au reușit calificarea în sferturile competiției. Dar au reușit, în schimb, să vadă cum este să joci într-un turneu și cât de mult înseamnă să te concentrezi și să-ți cunoști colegii. O lecție de învățat pentru viitor.

Cele două antrenoarea concluzionează:

Elena Stan: “De acum înainte, promitem să avem doar victorii pe linie!”

Bianca Barbu: “I-am susținut si o voi face în continuare, fac parte din sufletul meu, pentru mine au fost și vor râmâne învingători indiferent câte piedici vor avea. Au reușit rezultate foarte bune, medalie de bronz, medalie de argint, dar și victorii morale.”

Băieții și antrenoarea de argint la mini-baschet / AFI Ploiesti Bbl 1

COMPONENȚA ECHIPELOR

AFI Ploiești Basketball 1 Ploiești Basketball 2
1. Velcea Andrei 1. Staicu Tudor
2. Angelian George 2. Dragomir Mario
3. Ilă Radu 3. Tănase David
4. Pătraru Robert 4. Epure Rareș
5. Popa Răzvan 5. Pilea Cezar
6. Dinu Codruț 6. Burcea Rareș
7. Stoica Mihnea 7. Badea Andrei
8. Marin Andrei 8. Neagu Tudor
9. Movileanu Rareș 9. Moise Alexandru
10. Zidaru David 10. Stoian Matei
11. Ioniță Alexio 11. Dobrescu Rareș
12. Ionescu Luca
13. Rașoga David
14. Ion Octavian
15. Diaconescu Federico

 

Aceasta a fost Cupa Transilvania de anul acesta în câteva cuvinte, care nu au cum să descrie pe deplin emoțiile trăite de băieți și de antrenoarele lor.

Bianca Barbu: “Mulțumim părinților, copiilor, organizatorilor și nu în ultimul rând Elenei Stan, pentru că unde-s doi puterea crește.”

Dincolo de medaliile obținute, echipele noastre s-au întors de la Târgu Mureș cu un trofeu mult mai important: sentimentul de grup. Un grup unit de care suntem mândri și din care fac parte și antrenorii rămași în Ploiești, care au suplimentat toate antrenamentele antrenoarelor plecate cu echipele la Târgu Mureș. Pentru că așa se întâmplă când lucrezi în echipă, între prieteni. Tocmai acest sentiment de grup ne va ajuta de acum înainte să obținem și mai multe medalii.

Bravo, băieți! Bravo, Elena! Bravo, Bianca! Ploieștiul e mândru de voi!

Ploiesti Basketball 2 / Faza grupelor mini-baschet

Echipa unită / Ploiesti Basketball 2 în faza grupelor baby-baschet

No Comments Yet.

Leave a comment